Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Kryt na banánek
Jdi na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> 3D tisk
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
hajeklubos

PříspěvekZaslal: pá březen 21 2025, 15:02    Předmět: Kryt na banánek Citovat

Zakoupil jsem za babku v GME Praha ve výprodeji kovovou část banánku, která bude dobrá na Ampéry. Šroubovaný spoj 2,5mm2 možná i 4mm2. Je to tam stále k dispozici. Patrně Hirschmann.
Namaloval jsem na to 3D kryty. Každý banánek sežere 2x0,5m PLA drátu. Kdyby se to někomu hodilo je to k dispozici jako xxxx.stl. Pro jednoduchost lepím oba díly k sobě prstolepem.
Dotaz na Hill: Jardo nešla by povolit přípona 7Z ? je tam lepší komprese.
Luboš

bananek.JPG
 Komentář:
 Velikost:  68.98 kB
 Zobrazeno:  27 krát

bananek.JPG

bananek1.png
 Komentář:
 Velikost:  84.21 kB
 Zobrazeno:  7 krát

bananek1.png

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jezevec
Hlavní moderátor

PříspěvekZaslal: pá březen 21 2025, 15:14    Předmět: Citovat

Nevím, kolik jsi za ně dal, ale úplně stejné jsem nakoupil v Číně taky za pár korun. Navíc nemají zrušenou díru na další banánek a pružné kryty, tak se nebudou tak lámat kabely.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
hajeklubos

PříspěvekZaslal: so březen 22 2025, 9:17    Předmět: Citovat

Máš pravdu, že by se mohla díra pro připojení dalšího banánku hodit. Upravil jsem to jako další variantu. Bylo třeba pohnout s dělící rovinou tak musím upravit ještě víčko. Vzhledem k tomu, že bude použita licna 2.5mm2 nebo 4mm2 tak to s tím lámáním nebude tak prudké. Navíc nepůjde o letovaný spoj, který se rád láme v místě konce cínu. Ještě bude držena těsnou dírou a nebude se to mrcasit. Díval jsem se na cenu podobného banánku a našel 30 a 50kč/kus. Já dal 3Kč a navíc se pocvičil v 3D. Bohužel amperové šňůry si člověk musí udělat sám protože údaj na štítku PRC je spíše přepalovací než provozní proud.
Až to odladím pokusným tiskem zkusím vložit v 7Z.
Luboš

BananDira.png
 Komentář:
 Velikost:  84.21 kB
 Zobrazeno:  6 krát

BananDira.png

Spiral

PříspěvekZaslal: so březen 22 2025, 10:54    Předmět: Citovat

Ahoj, a co tohle...
http://www.hezkyden.cz/shop/bananek-4mm-zlaceny-sroubovaci/
hajeklubos

PříspěvekZaslal: so březen 22 2025, 11:25    Předmět: Citovat

Zlacený je asi hodně nadsazené. Psalo se o tom, že je to spíše žluté. Prostě PCR. Ta pružná vrtulka se na banánku volně točí, to je abonent na přechoďák. Silné pero nenahradíš. Věřil bych tomu originál Hirschman, ta cena je jak v lese Řáholci.
Luboš
jezevec
Hlavní moderátor

PříspěvekZaslal: so březen 22 2025, 11:26    Předmět: Citovat

Spiral, to jsou snad nejhorší banánky na trhu, ta otočná pružící část má po krátké chvíli mizerný kontakt.
Tyto mám, 13kč za kus není moc a zatím nejlepší, co se v této cenové kategorii dají koupit.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
martinkopp

PříspěvekZaslal: so březen 22 2025, 15:43    Předmět: Citovat

Ty co má jezevec jsou nejlepší, nějaký youtuber nakoupil všechny typy co se daly na ali najít a změřil je. Tyhle z toho vyšly nejlíp. Jediný problém je, že ty krytky jsou z nějakého gumovitého plastu a když banánky vytahuju, mají tendenci se stahovat protože banánky jdou do díry poměrně ztuha. Což je ale na druhou stranu dobře kvuli přechodovému odporu.
kovka

PříspěvekZaslal: so březen 22 2025, 16:45    Předmět: Citovat

Souhlas s Jezevcem, používám je též,, pájím je ve vývodce docela drží, kabel tak se neláme .
hajeklubos

PříspěvekZaslal: so březen 22 2025, 17:50    Předmět: Citovat

Kdybych chtěl být hodně HIFI domaloval bych tam to co je na obrázku.
Luboš

pruchodka.png
 Komentář:
 Velikost:  44.25 kB
 Zobrazeno:  8 krát

pruchodka.png

ondraN

PříspěvekZaslal: so březen 22 2025, 20:53    Předmět: Citovat

Taky používám ty co má Jezevec, ale variantu pájenou. A kupodivu není třeba to při pájení pajcovat nějakýma dryákama, ale stačí obyčejné bezoplachové tavidlo a pájka krásně zavzlíná.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
hajeklubos

PříspěvekZaslal: ne březen 23 2025, 13:16    Předmět: Citovat

Doladil jsem plast banánku „s dirkou“. Víčko jsem prodloužil o 3mm pro lepší vedení drátu, a přidal navíc letovací variantu víčka s vnitřním kuželem pro cín. Kovová část se do plastu lisuje přes trubičku ve svěráku. Pasuje to naprosto přesně. Plast přesahuje asi o 0,2mm přes kov v místě připojení drátu. Tak lisovat nadvakrát. Je jasné, že u letovací varianty nejprve letovat pak lis. Nevýhodou je to lepení i když víčko jde dost fest. Možná by to drželo i bez lepidla. Šroubek jsem překryl úmyslně aby mi nemohl banánek nafackovat, elektřina je sfiňa. Vypadá to, že kovová část je shodná s banánkem co popisuje Jezevec. Pak by šlo nahradit poškozený plast i u banánku „Hirschmann“. Každý díl sežere asi 0,5m drátu PLA. Banánek je taková blbost ale dokáže pořádně naxxxxx. Nakonec nejhorší banánek je žádný banánek.
Bohužel 7z nejde přiložit. xxx.stl.zip ještě ano.
OS LINUX
Luboš

bananek3cin.png
 Komentář:
 Velikost:  171.81 kB
 Zobrazeno:  6 krát

bananek3cin.png

bananek2.stl.zip
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  bananek2.stl.zip
 Velikost:  224.35 kB
 Staženo:  9 krát

bananek2vikoSroub.stl.zip
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  bananek2vikoSroub.stl.zip
 Velikost:  160.79 kB
 Staženo:  9 krát

bananek3vikoCin.stl.zip
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  bananek3vikoCin.stl.zip
 Velikost:  162.1 kB
 Staženo:  7 krát

hajeklubos

PříspěvekZaslal: po březen 24 2025, 15:58    Předmět: Citovat

Jenom doplňuji. Ukázaná platí.
Licna 2.5mm2. Kryty drž bez lepidla.
Luboš

Bananek2diraSroub.JPG
 Komentář:
 Velikost:  43.85 kB
 Zobrazeno:  16 krát

Bananek2diraSroub.JPG

martinkopp

PříspěvekZaslal: po březen 24 2025, 16:49    Předmět: Citovat

No nevim, už jen proto aby mne při pohledu na tohle nebolely oči, bych si banany raději koupil i s těma plastovýma krytkama. A to máš fotky milosrdně rozmázlé, jak už to u chlubících fotek 3D výtisků bývá pravidlem.

bbb.JPG
 Komentář:
 Velikost:  70.23 kB
 Zobrazeno:  8 krát

bbb.JPG

hajeklubos

PříspěvekZaslal: po březen 24 2025, 17:10    Předmět: Citovat

To jsem nevěděl, že se účastním soutěže o nejlepší fotografii roku. To , že je na 3D výtisku rastr netřeba maskovat to ví všichni. jenom neumím fotit. No a co.
Možná umíš a víš všechno nejlépe ale mě tvůj názor vůbec nezajímá.
Luboš
martinkopp

PříspěvekZaslal: po březen 24 2025, 17:20    Předmět: Citovat

Jaj, zapomněl jsem napsat neuraž se. Už se stalo. Very Happy
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> 3D tisk Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na: