Zdravím všechny odborníky, bohužel mi odešel nějaký člen ( tranzistor, mosfet, nebo co to je ?? ) na řídící jednotce motoru, ale nikde se mi nepovedlo najít o jakou součástku se má jednat. Ani v prodejně elektrosoučástek neporadili. Nemá na sobě žádný nápis, ale je vystřelená. Prosím je tu někdo kdo umí poradit ? Na fotce jsou 3 šipky, u kterých si nejsem jistý, zda jsou v pořádku. Ta nalevo je vystřelená a u těch dalších nevím. Prosím jsem laik, tak mne nekamenujte.... Jen to zkouším u odborníků.
Zaslal: út březen 25 2025, 15:04 Předmět:
První a třetí bude nejspíš Mosfet (G je na jedničce, S na trojce).
Přesný typ se bez označení nebo bez schematu jednotky nedá zjistit.
To uprostřed bude nejspíš měřící shunt, případně by to mohl být i nějaký feritový odrušovací prvek?
Zase, bez označení a dokumentace se nedá zjistit moc víc. _________________ Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Díky moc za odpověď, snažil jsem se hledat, ale nikde na netu nic k té jednotce není, takže jsem v čoudu... Jako laik předpokládám, že mosfety se vyrábějí v různých provedeních ???, takže nejsem schopen zjistit jaký tam má být ????? ( ten je totiž určitě prostřelený ) u těch dvou součástek napravo si nejsem jist. ( ta prostřední má jen trochu jinou barvu, než ostatní na desce) Myslel jsem, jestli někdo podobnou jednotku neopravoval a nemá s tím zkušenosti?
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 33526 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: út březen 25 2025, 16:40 Předmět:
brabcak77 napsal(a):
Díky moc za odpověď, snažil jsem se hledat, ale nikde na netu nic k té jednotce není, takže jsem v čoudu...
...
Myslel jsem, jestli někdo podobnou jednotku neopravoval a nemá s tím zkušenosti?
Hledals blbě. Zkus se poptat přímo na forďáckým fóru, tam budou mít určitě přesnější info. Minimálně budou třeba vědět, kolik proudu spínají ty MOSFETy a z toho se pak bude dát odvodit, čím by se daly nahradit. Stručně řečeno, čeká tě širší pátrání a nutnost zkombinovat informace z vícero zdrojů. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Díky, zkusil jsem zadat na forďáckým fóru, ale když jsem hledal i na zahraničních, tak pokud byly dotazy na datascheet jednotky, tak všude odpovídali, že nejsou k dispozici a pokud by někdo měl, tak ty součástky jsou uvedeny zase pod nějakými jinými kódy, takže to bude fakt problém....
Opatrne z toho tranzistoru odlupni priesvitný lak, v ktorom je doska utopená a pod vhodným uhlom uvidíš označenie. Ja už teraz tam vidím náznak písmena P.
Super, fakt jsem něco našel. u kraje napsáno : 9215055A, uprostřed přečtu jen 0088 ( předtím je to vypálený) a u dalšího kraje PHm0436D3 ( nebo PHm04363D3) těžko určit... Podle toho prvního mi něco google našel, ale nejsem z toho moudrý...
JSTE TADY VŠICHNI ZLATÍ, Díky moc, hledal jsem podle toho čísla a našlo mi to jen na Ali, nebo amazonu. Není nějaká současná náhrada ? U nás je kts ame s elektronikou, ale pod tím číslem jsem u nich nic nenašel. A fakt 55v ??
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.