Zaslal: út duben 15 2025, 20:57 Předmět: Optočlen PCF817
Zdravím,
nemáte někdo optočlen PCF817 v původní velikosti: rozteč vývodů cca 8 x 5 mm? Než jsem stačil postavit zařízení, výrobci ho zmenšili cca na polovinu jako PC817a deska je předvrtaná. Koupím, nebo vyměním 2 za 2.
2004 Příspěvky: 20364 Bydliště: Jičín, Český ráj
Zaslal: út duben 15 2025, 21:37 Předmět:
Mám tu ještě nějaký oddělovač se čtyřmi PC817. Jsou teda pájené v prokovech, takže je opruz dostat je ven nepoškozené. Ale nepotřebuji to.
Synek kolem jezdí průměrně dvakrát do měsíce s náklaďákem, třeba by se našla šance, kam ti to hodit.
Ale třeba Drátek je má za pětku kus, Hadex dokonce za búra.
Zaslal: st duben 16 2025, 16:28 Předmět:
A to je takový problém mezi ty dírky vyvrtat na každé straně ještě jednu a plošňák doškrábnout?
Já jsem těch stroboskopů dělal během několika let víc, co šuplík dal (nějaký ten 4N.., TC...), plošňáky z odřezků kreslené ručně lakem mezi důlky naťukané jehlou skrz čtverečkovaný papír, na kterém jsem měl předlohu.
A při překreslování do štábní kultury jsem tomu dal korunu - udělal chybu v rozteči vývodů.
Ale zase jsem našel fotku jedné ze zkušebních verzí s PC817, která už dlouho maká.
Tady to máš správně.
Zaslal: st duben 16 2025, 22:03 Předmět:
Z toho, co jsem narychlo vytáhl na světlo boží, nevypadá nic výrazně odlišně, než je paměť 24C02 v DIL8 (kromě CNR50). To by mě vážně zajímalo, co by tam (do tazatelovy konstrukce) svými rozměry pasovalo.
Zaslal: čt duben 17 2025, 17:02 Předmět:
Například ten PC123S by udělal stejnou službu, u CNY17-3 i CNX82A není vstup a výstup proti sobě, takže se musí posunout vývody na výstupu (4 a 5) a bázi na pinu 6 zatížit proti zemi odporem asi M1.
Jen ten CNR50 není vhodný, jednak vyžaduje víc součástek okolo, jednak má hysterezi, která by způsobila rozmazání sledovaných značek.
Jojo, i mistr tesař se někdy utne. A to nám sem chodí jeden mistr často sťatej...
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.