Přinesla mi ženská notebook, po zapnutí se chvilku hýbe ukazatel myši, pak vytuhne, modrá obrazovka "U zařízení došlo k problému....." restart, totéž ještě jednou, potom "Vypadá to, že se systém windows nezavedl správně", pokusy o opravu ztroskotají na tom, že dodané heslo nefunguje, jiné nemají. NTB koupen u Vodafone, instalační médium nemají, číslo licence (zatím, na mou žádost) nenalezeno, moc nevěřím že by ho našla. Dá se s tím něco dělat ? USB instalaci pro opravu bez čísla licence nevytvořím, opravu bez funkčního hesla nespustím. Při pokusu o nouzové spuštění pomocí F4 se ukáže přihlašovací jméno s chlívkem pro heslo a vytuhne to tak, že heslo nestačím napsat. Obrazovka zůstane s požadavkem na heslo ale je to bez reakce, jediné co funguje dlouhé podržení vypínače.
NTB mají licenci v BIOSu, číslo asi nikdy neviděla. A i kdyby to byla klasická licence, tak se zaktivuje sama po reinstalu, pokud už to někdy bylo připojeno k netu.
Takže musíš trefit jen správnou verzi Windows a při instalaci klikneš, že nemáš SN.
Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 8128 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: pá duben 18 2025, 12:45 Předmět:
Vyndej z toho disk, stáhni někam data a přeinstaluj to; na čisto. Číslo nepotřebuješ, při instalaci zaškrtni "Nemám kód product key" a ono se to aktivuje samo - předpokladem je, že nainstaluješ stejnou edici; zde nejspíš 10 Home. _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Zaslal: pá duben 18 2025, 13:57 Předmět:
Při použití posledního odkazu mě widle vyfakovaly. No nic jiného jsem od nich ani nečekal, zkusím Růfuse. ISO už se stahuje, problém je, že tam mají office, na ty musí být licence?Samozřejmě že k tomu nic nenašly...
widle tools.jpg
Komentář:
Velikost:
59.93 kB
Zobrazeno:
26 krát
Naposledy upravil jardafiala dne pá duben 18 2025, 14:11, celkově upraveno 1 krát.
Zaslal: pá duben 18 2025, 14:14 Předmět:
Ani spuštění jako správce mi nepomohlo, přes Rufuse to půjde, řešit Windowsy a jejich blbé hlášky nebudu. Ještě by se mi ty blbé widle přeinstalovaly na mém NTB na W10 a to URČITĚ nechci.
Zaslal: pá duben 18 2025, 14:26 Předmět:
Zkusil jsem stáhnout "aktualizační balíček pojmenovaný KB3140245" a při pokusu o aplikaci to má (podle očekávání) taky kecy že to nejde, to nemám zapotřebí, nebudu to řešit....
Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 8128 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: pá duben 18 2025, 16:07 Předmět:
Já s tím problém nikdy neměl, ať jsem tvořil Win 10 nebo 11. Pravda, nespouštěl jsem to na diluviálním systému... _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Zaslal: pá duben 18 2025, 16:20 Předmět:
Měl jsem několikrát podobné problémy při HW chybách (vadný disk nebo paměťi).
Snad 30x jsem ale bez problémů instaloval W10 (sice iso na DVD), ale vždy na čistý přeformátovaný disk a předtím jsem si překopíroval "svoje" soubory na jiný počítač. Aktivace proběhne i bez product key.
Použil jsem vždy čerstvě vytvořené medium na www.microsoft.com.
Také lze při instalaci zvolit: disk úplně smazat a všechno se vytvoří nově včetně formátování.
Ten Office se ztraceným heslem může být problém. Pokud ale má NB účet u Microsoftu, tak by asi jejich telefonická podpora pomohla. Já jsem už s podobným problémem uspěl.
Naposledy upravil jjilek dne pá duben 18 2025, 16:23, celkově upraveno 2 krát.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2, 3Další
Strana 1 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.