Založen: Jun 07, 2004 Příspěvky: 1279 Bydliště: Púchov , SLOVENSKO
Zaslal: po červenec 23 2007, 6:33 Předmět:
Pozri tu :
kód:
http://www.razdva.cz/alesmarek/babetta/index.htm
_________________ Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to !
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 32855 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: po červenec 22 2013, 10:52 Předmět:
Svitkový, stačí na 100V - víc tam za tou usměrňovací diodou není (JEDNOCESTNÝ USMĚRNĚNÍ!!!), "zapalovací" cívka na generátoru dává kus od kusu kolem 30 - 36V střídaviny s kmitočtem proměnným podle otáček. Po jistých zkušenostech kolegy z práce ale doporučuju vybodnout se na bastlení s kondíkama a tyristorem s velmi těžko předvídatelným chováním a koupit a nainstalovat tohle:
http://www.motokramek.cz/dily-taristor-zapalovani-gyt/
Je to kompletní zapalovací jednotka i s vn tráfkem namotaným na feritu = nahrazuje to i původní indukčku, babetta pak jede jak z praku a nevynechává. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Zaslal: st červenec 24 2013, 13:32 Předmět:
Atraktivní to je a hlavně výborné.Vše v jednom.Kdysi jsem na to narazil a nedám na tu věcičku dopustit. Jen ta cena se pohybuje u každého prodejce jinak,ale to je běžná věc. Nejlaciněji jsem měl za 360Kč (z obchodu) a za 100 Kč z Chotusic z burzy. V porovnání s tyristorem,který je k mání asi za 250Kč jasná volba.Taky doporučuju.
Zaslal: čt říjen 24 2013, 20:04 Předmět:
Zapalovací jednotku http://www.motokramek.cz/dily-taristor-zapalovani-gyt/ jsem koupil spolu se zdrojovou nabíjecí statorovou cívkou v úmyslu ji použít na Jawě 90. V některém z mnoha diskuzí jsem ale četl, že je konstruovaná na Babetu s úmyslem (volbou součástek - kondenzátoru) omezení otáček. Vzpomínám na názory typu: "kondík se ve vysokých otáčkách nestíhá dobíjet", což se mi moc nezdá, ale z pohledu pořekadla Na každém šprochu... by to byl v vysokootáčkového motoru problém. Co vy na to? Díky za vaše názory. R.
Co se týká té 90sátky, já myslím že zas tak o moc víc netočí a že by to mohlo celkem dobře jezdit. U té Babetty je horní počet otáček dán spíš původním karburátorem a konstrukcí potrubí vedoucí k válci a ještě asi rozměry přepouštěcích kanálů.
Na těhhle stránkách: http://www.babetta225.wbs.cz/Tuning.html je tento článek: alda: profrézoval jsem ve válci ty 2 přislepené přepouštěcí kanály jako to má tuningovej válec 4-kanál simson a odlehčil sem píst a upravil na delší přepouštění a sání směsi odlehčil na soustruhu magneto a poladil sem na ni karburátor ze simsona 16mm difuzor...krpuťák neuvěřitelnej na babettu a ot. cca 9000 ot za min. [*6*]
Někdo tam tvrdí že je dobré tam dát zapalko z "kepla" a cívku 12V z auta, že to má silnější jiskru ale to si myslím by byl krok zpět.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.