Zaslal: ne srpen 07 2022, 13:54 Předmět: Jak bojujete s inflací?
!!! NECHCI V TOMHLE VLÁKNĚ IDEOLOGII NEBO POLITIKU NEBO RUSKÉHO IDIOTA !!!
Spořící účty a jejich procenta jsou zoufalé. Má smysl mít v české nebo zahraniční bance účet v cizí měně, např. USD? Kryptoměnám nevěřím. Jde mi asi o 600 tisíc Kč a za to nic nemovitého nepořídím.
Na složení zálohy na hypotéku ti to stačí. Udělal jsem to stejně, ještě mám hypotéku pod 5%, teď jen doufám, že nemovitosti dolů nepůjdou.
BTW 5% je fakt málo. Stačí se jen podívat, co bys koupil za stejné peníze před rokem a co dnes.
Zaslal: ne srpen 07 2022, 14:41 Předmět:
No ano 5% je málo, ale nedávno to bylo max. 1%. Z 600k ti vyjde čistý měsíční úrok kolem 2300,-. Mám jakési podílové fondy, např. Top Stocks jsem teď asi +25% ale tohle bych nikomu nedoporučoval _________________ http://tesinsko.cz/webcams/rondel
Zaslal: ne srpen 07 2022, 15:38 Předmět:
DukeNuke napsal(a):
BTW 5% je fakt málo. Stačí se jen podívat, co bys koupil za stejné peníze před rokem a co dnes.
To máš dost špatný pohled. Stačí se mrknout, kolik by bylo procent před rokem. Nula, nula, hovno? A když se dívám, co jsem kupoval před rokem atd., tak je mi jasné, že to budu kupovat zase až za 6-10 let. Mimochodem 5% ze 600 tKč ti za rok dá 25500 Kč čistého po odečtení daně z příjmu. Takže mít po roce jen 600 tKč nebo 625,5 tKč, tak to je už rozdíl. A to naprosto bez jakéhokoliv závazku a s možností to přerušit kdykoliv.
Než to vrážet do hypotéky, tak to mám rovnou v nemovitostech.
Tohle ted neni zas az tak skvely napad. Momentalne jsou ceny stavebnich materialu na vrcholu. Zcasti je to dano cenami energii, ale z vetsi casti zvysenim marzi z duvodu zvysene poptavky. Ocekavam ze to pujde (nekde uz jde) dost dolu, po zdrazeni hypotek. Taky jsme ceny nastrelili. Pokud nestiham vyrabet, nenasel jsem duvod proc ne. Radeji zdrazim a vydelam vic, nez se neustale s nekym handrkovat at ho posunu v poradniku a stejne mne nakonec pomluvi ze dodavam pozde.
To máš dost špatný pohled. Stačí se mrknout, kolik by bylo procent před rokem. Nula, nula, hovno? A když se dívám, co jsem kupoval před rokem atd., tak je mi jasné, že to budu kupovat zase až za 6-10 let. Mimochodem 5% ze 600 tKč ti za rok dá 25500 Kč čistého po odečtení daně z příjmu. Takže mít po roce jen 600 tKč nebo 625,5 tKč, tak to je už rozdíl. A to naprosto bez jakéhokoliv závazku a s možností to přerušit kdykoliv.
Než to vrážet do hypotéky, tak to mám rovnou v nemovitostech.
Pohled je úplně jednoduchý. Když si teď koupím za 600tKč plnou cisternu piva, tak za rok už si za 625tKč plnou cisternu nekoupím. Jestliže jsem si loni koupil plzeň v akci za necelých 23,-, tak letos v akci za 28,-. Tedy 5% = nula nula howno. Mít dluh je při inflaci nejlepší investice - samozřejmě, pokud stíháš splácet. největší žrout peněz neberu věc, jako je lednička, či pračka, kterou koupíš jednou za 10 let. Ale věci, bez kterých se neobejdeš, tedy jídlo, energie, voda, nájem.
Naposledy upravil DukeNuke dne ne srpen 07 2022, 17:20, celkově upraveno 2 krát.
Založen: May 22, 2006 Příspěvky: 2622 Bydliště: Posázaví (JN79LT)
Zaslal: ne srpen 07 2022, 17:18 Předmět:
Investuju do soběstačosti. Hlavně potraviny, voda, energie. S penězma jako takovejma, nedělám nic. Vlastně dělám. Nenechávám je v bance. _________________ Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat
Zaslal: ne srpen 07 2022, 19:38 Předmět:
Sandal napsal(a):
Pak ale ty peníze chyběj v oběhu a tisknou se další. Výsledek je inflace
Banky mají kapitálovou přiměřenost cca 10% (požadavek ČNB je min. 8%).
Dáš do banky 1mio na 5% p.a., banka na základě tvých peněz může půjčit desetinásobek (10mio) klidně jen na stejných 5%. Ty vyděláš 50t p.a., banka vydělá 500t p.a., prostě dobrý kšeft. Banky vyrábějí peníze, tam se ptej po inflaci _________________ Kampaň, účelovka, nepodepsal, Palermo, ODS, Kalousek, je líp a jsou na to čísla, nastudujte si to.
Založen: May 13, 2009 Příspěvky: 5265 Bydliště: BA-Petržalka :(
Zaslal: ne srpen 07 2022, 22:24 Předmět:
Ja s infláciou nebojujem. Až peniaze nebudú, tak nebudú. Umrieť sa dá aj bez nich, a nakoniec to čaká každého.
Neskúsil niekto zlato? To má hodnotu stále.
Kupovať nehnuteľnosti iba ako investíciu je nehumánne. Kopa ľudí nemá kde bývať, a pritom polovica nehnuteľností je prázdnych. Takto sa iba navyšuje cena ako to ide od majiteľa k majiteľovi, a odserie si to nakoniec ten čo potrebuje naozaj bývať.
Až začne tá skutočná kríza a všetci si budú chcieť vybrať svoje peniaze uložené v nehnuteľnostiach, zistia že niet toho čo by takú premrštenú sumu zaplatil. Navyše keď budú predávať všetci a nikto nebude kupovať.... Príklad Petržalka: pred takými 30 rokmi tu bolo vraj 200k obyvateľov, a neskôr 300k. Teraz je ich tu vraj 140k. Kde sa podeli, keď sa tu toho dosť postavilo, zahustilo, a nič nezbúralo? A ešte sa dostavávajú celé ďalšie štvrte? Zrejme je polovica bytov prázdna, iba ako investícia. (v tých novostavbách sú byty ako úplatky starostovi a tak... samozrejme si ho poctivo kúpil za 1 euro)
Ako to že máte v CZ 5% úroky? U nás je nula. _________________ Som proti budovaniu nechutne drsných červených cyklociest, je to hnus.
Ideológie developerov niesu kompatibilné so šťastným životom. Ide im iba o zisk.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7Další
Strana 1 z 7
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.