K čo mu bol / je dobrý merací prístroj BM 578 - príznakový analyzátor ?
http://www.aukro.cz/show_item.php?item=744837876 _________________ Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to !
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
Myslím, že při oživování číslicových desek se použil konkrétní testovací program nebo definovaná postupnost budících signálů. Příznakový analyzátor se připojil svými vstupy do určených bodů zapojení a sčítal počet změn v těch bodech v průběhu testu. Když test doběhl, na displeji zůstal poslední stav jako příznak funkce.
Nejdřív však bylo nutné oživit aspoň jednu desku toho typu jiným způsobem (asi inženýrem), potom na této desce zjistit hodnoty příznaků pro správnou funkci a zapsat třeba na schéma. Při výrobě pak méně kvalifikovaná síla spouštěla test a postupně ověřovala předepsané příznaky. Kde se příznak lišil od správné hodnoty, tam bylo třeba hledat chybu.
Nemyslím, že by nějaký bastlíř mohl tento přístroj smysluplně používat.
Založen: Jun 07, 2004 Příspěvky: 1280 Bydliště: Púchov , SLOVENSKO
Zaslal: pá září 18 2009, 6:03 Předmět:
Ďakujem za odpovede . Zaujalo ma to preto , že sa daný prístroj relatívne často objavuje v bazaroch . _________________ Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to !
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
Zaslal: pá září 18 2009, 9:33 Předmět:
Mě leží polorozebranej ve sklepě a nikdy jsem nepřišel na žádný rozumný využití. Desky plný TTL logiky jsou už minulost.... _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Dec 03, 2004 Příspěvky: 570 Bydliště: Sezimovo Ústí
Zaslal: ne září 05 2010, 16:20 Předmět:
Zdravim, sice je to už dlouho co tu někd přispěl, řekl jsem si že to trošku oživim:)
Ten BM578 se používá při opravách některých dalších přístrojů jako třeba BM591 (tuším) . Je to defakto taková rychlá diagnostika a navíc obsahuje logickou sondu. Dneska je to historie.
Já sám mám tento měřák ale není v pořádku. Touto cestou bych chtěl poprosit zda někdo nemáte manuál a třeba tento přístroj navíc, nevyužitý. Občas se stane že sondu použiju a docela jsem si na něj zvykl:) _________________ Kolik serverů jsi zničil, tolikrát jsi adminem.
Ten mechanicky poškozený by Ti mohl vyhovět, udělat levně ze dvou jeden. Má poškozenou klipsu na io a nemá žádné příslušenství. Právě jsem zjistil, že ty stránky už nejsou. Posílám SZ.
Tento druh přístrojů byl vymyšlen firmou HP (HP 5004A Signature Analyzer) pro oživování logických obvodů se složitými průběhy. Do určitých bodů se zapojily vstupy - hodiny, sledovaný signál, start/stop a přístrroj indikoval kontrolní CRC vstupního signálu a ten oživovač porovnával s hodnotou uvedenou v dokumentaci pro oživování. Tak se dalo rychleji najít, až kam vše funguje dle požadavků a které části fungují. Vyžadovalo to ovšem schéma, kde tyto kontrolní součty byly na dobrém přístroji naměřeny a uvedeny. Použití byl podobné, jako logický analyzátor, ale agregace průběhu do jednoho hexadecimálního čísla snižovala možnost chyb a přehlédnutí. Kromě HP jsem ale neviděl schémata, kde by signatury byly uvedeny.
Zaslal: pá prosinec 13 2019, 16:16 Předmět:
Musíte si odmáznout tu tečku na konci. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
No hlavně sis neodmazal tu tečku, jak psal Zdeněk.
http://www.zewel.tuliscz.com/meraky-brno.php
To že nefungují následné odkazy je věc jiná.
BM578 a jiné najdeš např. tady a v nadřazených složkách.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.