Založen: Aug 10, 2010 Příspěvky: 3 Bydliště: Královehradecko
Zaslal: út srpen 17 2010, 16:01 Předmět: LG 37LT75, je plný HDD
Mám již téměř 3 roky LCD televizor LG 37LT75, s HD-DVR. Za tu dobu je HD skoro plný! Počítal jsem s tím ,že si některé věci přepálím na DVD, ale zjistil jsem, že na scartech AV1 a AV2 Výstup z HD není. Ve všech ostatních režimech tam out video i audio signál je, včetně příjmu BVD-T. Je to tak správně, nebo se jedná o závadu? V žádném manuálu jsem o to nenašel ani zmínku. Scart je všude popisován jako klasicky in/out. O nějakém omezení v souvislosti s HD ani ťuk. Ví o tom někdo něco? Napište.
Zaslal: út srpen 17 2010, 21:34 Předmět:
V Japonsku existuje zákon, který něco takového zakazuje. Korejci jsou taky šikmovoký. V některých západních zemích taky neni právo na kopii pro vlastní potřebu uzákoněný jako u nás.
A z HDMI vstupu něco na Scart výstup leze?
Harddisk drive se píše HDD, to cos napsal se plete s HD rozlišením.
Zaslal: st srpen 18 2010, 9:44 Předmět:
No ,kopii pro vlastní potřebu to vytvoří ,ale dá se sledovat jen na jeho vlastním panelu. Když bych zkusil nahrát něco co je chráněno aut.právy, tak to pozná a nahrávku odmítne. Oba HDMI jsou jen vsupy a ty pracují normálně. A na scartu je vše, kromě signálu z DVR, tedy z harddisk drive HDD, jak jsem byl správně upozorněn . (dík) Audio stopa z DVR je pouze na optickém výstupu.
Zaslal: st srpen 18 2010, 10:04 Předmět:
Tak a je "vymalováno"
Oslovil jsem také Přímo LG. dlouho mlčeli ,ale odpověděli ! Boužel, měl si pravdu. Jedná se o ochranu autorských práv. Tady je odpověd:
Dobrý den,
Pořízení nahrávek z HDD není možné z důvodu ochrany autorských práv. (lze udělat jen jednu kopii z originálu). Proto musí být přístroj udělán tak,aby neumožnil provádět další kopie.
S pozdravem LG
Zbytečné citace celého předchozího příspěvku, vymazáno. Používej tlačítko "zaslat odpověď". Děkuji za pochopení, Killroy
Tipuji, ze stejne jako skoro ve vsech podobnych zarizenich tam bude Linuxovy ext2 nebo ext3 filesystem. Konektor disku by mel byt SATA, takze budto zalozis disk primo do PC, nebo (co osobne uprednostnuju) do krabicky na externi disk pripojeny pres USB.
Hledej soubory s priponou .trp vetsinou jsou v nektere slozce na druhem-nejvetsim oddilu disku (linuxovy filesystem ti zobrazi jako disk rozdeleny na 3 oddily). Tyto soubory jsou MPEG-2 stream v nejakem formatu, ktery musis konvertovat.
Zaslal: st srpen 18 2010, 17:56 Předmět:
A taky může být ten HDD šifrovaný. Zrovna před pár měsíci se tu řešila výměna vadného v rekordéru Philips. Ani nevim jak to dopadlo.
Pokud nemá víceletou záruku, tak už vypršela, ale stejně bych tu telku otvíral jen s největší opatrností.
LG jsou lháři. Český AZ nezakazuje vytvoření kopie z kopie, a oni nemají povinost ti v tom bránit.
A taky může být ten HDD šifrovaný. Zrovna před pár měsíci se tu řešila výměna vadného v rekordéru Philips. Ani nevim jak to dopadlo.
Ten disk lze vymenit bez problemu a sifrovan taky neni. V principu by to bylo i zbytecny, komplikovat system a davat datum do cest zpomalovac v podobe enkrypce/dekrypce. Na ten disk se proste nahrava klasicky MPEG stream z vysilani.
V pomeru k poctu lidi, kteri jsou technicky schopni ten TV otevrit, vyjmout disk, dostat z nej data a ty pak jeste konvertovat do smysluplneho formatu to proste nestoji za namahu...
Habesan napsal(a):
LG jsou lháři. Český AZ nezakazuje vytvoření kopie z kopie, a oni nemají povinost ti v tom bránit.
Ale taky nemaji povinnost ti to umoznit. A popravde, firme LG je nejaky AZ srdecne u p.dele a pokud neco respektuji, tak mezinarodni ustanoveni, nebo AZ ve sve domovske zemi...
Zaslal: st srpen 18 2010, 23:49 Předmět:
Já vlastním LG DVDRecorder a byl jsem postaven před podobnou volbu. První co mě napadlo bylo připojit HDD k PC ale počítač disk nebral ale po delším hledání jsem našel prográmek přes který se mi povedlo v PC disk načíst a data do něj nahrát. Jelikož ta TV je taky LG jako můj DVDRecorder tak by prográmek mohl fungovat i tam.
Skor je problem vymenit disk za iny ,kvoli ser.cislu.
U LG to problem neni. Po zalozeni noveho disku se tento naformatuje pres servisni menu pristroje (leze se tam tusim drzenim tlacitka "menu" na pristroji a DO soucasne, jestli se nepletu).
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.