Zaslal: čt březen 07 2013, 21:43 Předmět: Telefon pro důchodce
Zdravim.
Máte někdo zkušenosti s mobily pro důchodce? Tedy spíše jakou kvalitnější značku vybrat. Cena cca 1500 Kč.
požadavky:
- větší písmenka na displeji
- černobílý displej
- větší klávesnice
- nějaký bezpečný (kulatý) konektor nabíjení
- vyšší hlasitost vyzvánění a hlasitější sluchátko
Nevím jakou značku, Aligator, CPA Halo, Emporia, MyPhone, Swissvoice... Počítám že tyhle značky jsou víceméně čínské nepříliš kvalitní výrobky, co moc dlouho nevydrží. Celkem pokukuji po Aligatoru R5, kde je určitě výhoda zvýšená odolnost, což by přišlo určitě vhod. Ale zase to má na nabíjení microUSB, což by děda na 99% vylomil.
Založen: Nov 17, 2011 Příspěvky: 6782 Bydliště: U Litomyšle.
Zaslal: čt březen 07 2013, 22:07 Předmět:
CPA HALO 7 docela ujde. Požadavky splňuje, ale je barevný. Má dobrou svítilnu, při zadávání čísel je může číst. Radio hraje bez sluchátek. Vyzvánění vyloženě řve
Zaslal: čt březen 07 2013, 23:24 Předmět:
Pokud to má jen na doma, tak Aligator apod. jsou nesmyslné zmetky. Nejlepší je primitivní stolní GSM telefon, kde se zvedá sluchátko, cvakne se pár čísel a kecá. Samozřejmě žádná blbost od jablotronu, tam jsou mimo jako naši poslanci.
A jak může někdo telefon s velkými tlačítky a malými písmeny nazývat telefonem pro důchodce, tak to záleží na pokročilosti jeho demence. Dědek či babka, co špatně vidí a nepotřebuji v telefonu videopřenos z Václaváku, tak kašlou na techniku. Ti chtějí jen vycvakat číslo, připadně ho vidět na větším displeji a pak jen kecat do sluchátka. Od toho taky telefon je !
Já zrovna teď pro známé hledám nějakou GSM bránu pro připojení starého obyčejného stolní telefonu a na nic jiného a vypadá to asi tak, že to bude rychlejší vyrobit.
Zaslal: pá březen 08 2013, 0:08 Předmět:
Jo, ten Panasonic vypadá dobře. Doporučuji ale ověřit kvalitu zvuku. Na heureku někdo napsal:
citace:
malá hlasitost zvuku ve sluchátku, tragická kvalita hlasitého handsfree. Může být sice velmi hlasité, reproduktor je ale nekvalitní, zvuk v něm velmi zkreslený, zvuk je chraplavý, celý telefon rezonuje. Přitom výrobce na možnost vložit telefon do stojánku a pustit si zvuk hlasitě přímo upozorňuje a zmiňuje ji jako jednu z výhod.
Telefon je určen pro "důchodce". Bohužel jen pro ty, kteří dobře slyší. Kdyby výrobce dotáhl i kvalitu zvuku, byl by to výborný telefon. Chtěl jsem jej dát tátovi ale nakonec jsem jej vrátil.
Zaslal: pá březen 08 2013, 0:18 Předmět:
Panasonic jsem už několikrát doporučil, zatím spokojenost.
Těch Aligatorů, CPA či jak se to všechno jmenuje, jsem už pár na stole měl, je to pořád jedna čínská fabrika, která opakuje ty stejné chyby- nízká citlivost mikrofonu, technologické chyby při návrhu a připájení microUSB konektoru, technologická nekázeň při osazování.
Tyhle telefony by měly stát maximálně 500kč. _________________ Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Zaslal: so březen 09 2013, 12:20 Předmět:
Zalezi na konkretnim duchodci kteremu je mobil urcen. Pokud mas doma neco podobneho jako je muj otec, tak leda stary bakelitovy telefon s otocnym ciselnikem a papirovy blocek na kontakty.
Zaslal: pá březen 15 2013, 16:18 Předmět:
Všechny CPA, Aligatory, Swissvoice, Evolve apod. jsou stavěny možná ve stejné fabrice na základě nějakého chipsetu s procesorem ARM. Stejně tak všechny kopie Nokií, Vertu, Iphonů apod.
Problémem bývá špatné pájení, špatné slícování krytů, mikrofony a vyzvaněče na cancourech drátků a další "vychytávky".
Někomu slouží dobře dlouhodobě, jiný s nimi má jen trápení.
Potkal jsem jich už povícero, ne vše u nich jde opravit. _________________ Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Zaslal: pá březen 15 2013, 17:11 Předmět:
Já jsem pro svoji 92 letou babičku koupil Doro HandlePlus 334. Špatně se tady shání, ale pro člověka který špatně vidí a jakákoli sebemíň složitější elektronika je pro něj nepřekonatelný problém je ideální. Žádná menu, žádná SMS, nic takového. Volat se dají pouze čtyři čísla + SOS (poměrně dobře propracované).
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5Další
Strana 1 z 5
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.