Založen: Feb 09, 2017 Příspěvky: 432 Bydliště: Na dohled od Spolany
Zaslal: út květen 14 2019, 20:23 Předmět: TomTom - Čekání na platný signál GPS...
Dostal jsem od příbuzné k opravě navigaci TomTom (model 4EN42 Z1230). Po zapnutí napíše hlášku "Čekání na platný signál GPS..." a tak to zůstane, signál nechytí. Všechno ostatní, zdá se, funguje. Měl jsem ji rozebranou, uvnitř je vše na jedné desce, součástky SMD velikosti "smetí", jak v mobilním telefonu. Zkusil jsem propájet přívody ke keramické anténě, ale signál není. Má někdo nějaký nápad, jak to opravit? (fotka pod krytem se bohužel nepovedla)
Založen: Jul 27, 2004 Příspěvky: 4565 Bydliště: 25km na západ od Prahy
Zaslal: st květen 15 2019, 7:28 Předmět:
Točí se maličká žlutočená ikona, která signalizuje, že hledá satelity?
Jestli je navigace po připojení k PC vidět jako další disk, tak od TT je pro ní program TThome. Jestli vidět není, pak potřebuje program MyDrive Connect.
Oba programy umí mimo jiné také aktualizovat pozice satelitů.
Při delším nepoužívání může bez aktualizace hledání trvat delší dobu a v místnosti signál většinou vůbec nenajde. _________________ Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Založen: Feb 08, 2005 Příspěvky: 8149 Bydliště: rovina u Kolína
Zaslal: st květen 15 2019, 17:16 Předmět:
Pravděpodobně ano. Už jsem slyšet o tolika identických případech Tomů, že to nemůže být náhoda. Jiné značky takový problém nemají. _________________ ..to bude jen ňákej odpůrek
Zaslal: st květen 15 2019, 17:29 Předmět:
Co jsem četl, tak záleží na čipu SiRF. Ale ta chyba má mít vliv jen na nemožnost nastavení času, ale ne na vyhledání satelitů. _________________ Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Zaslal: čt květen 16 2019, 6:59 Předmět:
Na "hard" reset se doporučuje raději 30 sec.. Nebo vytvořit soubor suicide.dat.
Je to vlastně jen v soubor vytvořený v textovém editoru, kde je pouze číslo od 10 do 60. Ten se po uložení přejmenuje a nakopíruje do rootu navigace. Přesněji tam, kde je uložené navcore. Pokud ho má někdo na SD kartě, pak na kartu.
Navigace se odpojí od USB a vypne. Počká se nejméně tolik sekund, jaké bylo číslo uložené v souboru a pak se teprve znovu spustí. Tenhle soubor má vypínat navigaci podobným způsobem jako tvrdý reset nebo jako by byla odpojená baterka. Když nic jiného, nenechává navigaci vypnutou jen do pohotovostního režimu a zmenšuje tak odběr z baterie ve vypnutém stavu.
U někoho to údajně pomohlo i s problémem při získání času. _________________ Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Založen: Feb 14, 2005 Příspěvky: 9147 Bydliště: Brno (JN89GF)
Zaslal: čt květen 16 2019, 8:24 Předmět:
teufel napsal(a):
Zkoušel jsem ji samozřejmě v místě se signálem, mobil našel signál bez problémů.
To nic neznamená, můj TomTom je extrémně tupej a v místnosti nechytne skoro nikdy ani jeden satelit. Přitom mobil se chytá hned. Stejně jako mu trvá někdy i víc jak minutu, než se chytí venku. A to je po aktualizaci těch GPSfix dat, nebo jak tomu říkají. Prostě po pár letech s TomTomem jsem nabyl dojmu, že je to jen hodně předraženej šmejd.
Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 7918 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: čt květen 16 2019, 8:41 Předmět:
Mám taky letitou TOMTOM navigaci. Když jsem uklízel v autě, tak jsem ji zkusmo zapojil a zapnul a za asi 15 se nebyla schopná najít. Tak jsem ji zas vypnul a teď čeká na svůj další osud. Jestli to někdo chcete? Mapy jsou v tom asi 12 let staré, tudíž k ničemu. _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Zaslal: čt květen 16 2019, 8:46 Předmět:
Něco máš si špatně. Teď jsem zkusil aktualizovat staré 720GO přes TThome satelity. Mám tam soubor o kterém píšu. Po zapnutí naběhne navigace i s nalezenými čtyřmi satelity za minutu a půl a to stojím v prvním patře na balkoně obklopený stromy. _________________ Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Založen: Jan 28, 2009 Příspěvky: 673 Bydliště: okres Beroun, kraj Středočeský
Zaslal: čt květen 16 2019, 9:33 Předmět:
Včera jsem aktualizoval SW v Tomtom Start. Dne 6.dubna 2019 došlo k přetečení čísla týdne a od té doby to ukazovalo špatný čas a nenašlo to polohu. Stačí provést aktualizaci softwaru a chytne to polohu hned.
Zaslal: čt květen 16 2019, 9:44 Předmět:
Na to asi nejde moc dát. Na 720 mi to nabídlo aktualizaci a na One jen nákup nové. Přitom obě nemají s časem problém. _________________ Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2, 3, 4Další
Strana 1 z 4
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Nemůžete stahovat ani prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.