Založen: Apr 25, 2013 Příspěvky: 2085 Bydliště: Dvůr Králové n.L.
Zaslal: čt leden 02 2020, 17:40 Předmět: Cryptobox neumí některé volné stanice ?
Na přiujímači Cryptobox 700 HD mi nejdou volné HD stanice ze satelitu ASTRA 2 - 28.2 st.E na frekvenci 11.225 V, 23 000, slyšet je pouze zvuk.
Na televizním tuneru ale přitom jdou bez problému - mám Samsung UHD , anténa je samozřejmě stejná. Zkoušel jsem na přijímači jemně doladit polohu, bezvýsledně. Čím to může být ? Děkuji.
Zaslal: čt leden 02 2020, 20:07 Předmět:
Cryptobox S2 samozřejmě umí, tím to asi nebude. Pokud by to byly programy ve 4K, pak bych to chápal - přijímač je jen HD.
To jemné doladění na přijímači se dělá jemným pohybem na západ nebo východ v menu nastavení paraboly - DiseqC 1.2., u některých slabších stanic to pomůže, čímž lze eliminovat chyby při instalaci paraboly, kdy není úplně ideálně nastavena.
Zaslal: čt leden 02 2020, 23:17 Předmět:
Vyřešeno, po přeinstalování uvedené frekvence vše v pořádku.
Díky, kolego Kvíčalo !!!!
Ještě jeden problém, a sice pokud mám sat tuner televizoru napojen přes LOOP satelitního přijímače, tak satelitní přijímač řadu stanic nepřijímá - nulový signál.
Dloiho jsem se s tím zlobil, až nakonec jsem přišel na to, že stačí z televizoru prostě odpojit sat. anténu.
Zaslal: čt leden 02 2020, 23:33 Předmět:
To proto, že Tv pak posílá H/V napětí (13/18V + 22kHz a přepíná Ti tak polarizace). A dva ovládat jeden LNB současně jaksi nemůžou..
Pokud ta telka neshodí napájení LNB při přepnutí na terestrický, tak ten sw psal zase nějaký umělec. Nikdy sem to ale nezkoušel, co ty Tv obecně dělají..
Zaslal: pá leden 03 2020, 11:27 Předmět:
Jojo, přesně tak, zlobí to i když je TV přepnuta na pozemní stanice. Mimochodem moje předchozí televize LG se takto nechovala. Soudruzi od Samsunga udělali někde chybu.
...Pokud ta telka neshodí napájení LNB při přepnutí na terestrický, tak ten sw psal zase nějaký umělec...
Vidíš a já jsem naopak tajně doufal, že to (pro SAT nevyužité) napětí pro LNB použiju (po úpravě) pro napájení výhybky DVBT. Ale můj Panasonic TX-32FS503E se bohužel chová "jak má".
Zaslal: so leden 04 2020, 20:23 Předmět:
Tak musím upřesnit a soudruhúm od Samsunga se omlouvám - pokud je televizor v režimu satelit, tak satelitnímu přijímačí to propojení nevadí.
Děkuji za komentáře.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.