Zaslal: so leden 30 2021, 18:37 Předmět:
Tlmivka je cela falosna. Nepitval som ju, ale medzi vodicmi je nekonecny odpor a vidiet, ze je na ne pripojeny len foliovy kondenzator (pod vrchnou vrstvou pasky). Pod paskou je nejake vinutie, ale asi len jedna vrstva a pod tym zavazie.
Asi bola poziadavka usetrit med za kazdu cenu, ale zachovat PFC, lebo je to povinne pri tomto vykone.
zkuste si tipnout, kolik by stál spínaný zdroj stejného výkonu od českého výrobce, který platí lidem 30k, dělá každý dva roky revize instalace, každý půlrok revize ručního nářadí, chodí mu kontroly z hygieny, hasičů, dělá školení BOZP, má svoji podnikovou prodejnu, stabilizační byty, sponzoruje místní mateřskou školu a spolupracuje s učňákem a místní SPŠ.
dvacet tisíc?
Zaslal: so leden 30 2021, 20:13 Předmět:
Pod znackou EuroCase sa obcas dalo kupit aj nejaky serioznejsi zdroj (FSP) - takze da sa, ked sa chce. Doma vyrabali (neviem, ci este vyrabaju) akurat PC bedne.
Inak tento som rozobral, lebo piskal v standby. Elyty OK. Standby zdroj s FSDM311, hodnoty suciastok oproti zapojeniu v datasheete dost divoke. Skusil som par hodnot zmenit, ale namiesto piskania to sycalo. Tak som to vsetko vratil naspat, pridal na vystup odpor 100R a hotovo
Lišilo se to typ od typu, žádná špic to nikdy nebyla, ale některé byly udělané celkem slušně. _________________ Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 8009 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: so leden 30 2021, 21:04 Předmět:
Hlavně když jsi na zdroj 350W nenavěsil desku se žravým procesorem a herní grafikou... Pak jsi tomu pěknému ohňostroji šel naproti. _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 33181 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: so leden 30 2021, 22:36 Předmět:
Je to 2 tejdny, co jsem měnil 550W Eurocase se 140mm blue podsvíceným větrákem - po víc jak 6 letech prakticky každodenní funkce. Přesnej typ je ATX-550W PFC - má tlemifku pro PFC. Příznaky - blbě startující komp, občas restart během bootu, občas nekorektní boot zaseknutej a s nutností manuálně resetovat. Poprvé se to objevilo zhruba před půl rokem, postupný zhoršování až po stav, kdy komp po tvrdým uškubnutí napájení 230V odmítnul nabootovat kvůli chybě UEFI/BIOSu. Po demontáži zjištěná destrukce výstupních elytů na 5V i 12V větvi, zbytková kapacita pár desítek uF - mám objednány náhradní včetně komplet sady "těch malejch kolem řídícího švába", zkoušel jsem ho "rozkopnutej" jen s připájenýma náhradníma elytama neorigo rozměrů a startoval/běžel bez problémů i do zátěže. Po výměně určitě ještě nějakej ten pátek normálně poběží. Je zajímavý, že (protože to je komp v rámci rodiny) jsem ho měl cca co rok "na stole na vymetení pavučin" a podobný věci - a až do toho loňskýho podzimka to byl "zdroj prakticky neviditelnej" = bez zjevně vyhazovanejch problémů. Přitom dostával dost naloženo - 3x HDD, CD/DVD mechanika, procík i5 od Intelu, 8GB RAM, celkem další 4 větráky v case - procík + grafárna + 2x zadní panel a přední panel pro lepší směrování airflow, dělala se na něm dost často grafika nebo video. Asi ne všecky Eurocase jsou úplný šmejdy ...
P.S. - možná že těch 6 let vydržel právě proto, že "měl péči" - aspoň tu roční, kdybych se mu možná "věnoval" asi stejně, jako se věnujou hardwaru běžní ajťáci kdekoliv v podniku, byl by celej ten PC za 2-3 roky v kekeli, protože by se zaprášil a díky mizernýmu chlazení přes vrstvu sraček by se utavil ... Ale já už jsem si na to aspoň občasný vypucování PC od prachu zvyknul a nedělá mi to potíže. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5Další
Strana 1 z 5
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.