Čas od času pečeme kváskový chleba a k tomu používáme robot na hnětení těsta.
Chlebové těsto leze nahoru po háku a je nutné ho neustále strhávat dolů. Použil jsem princip,který jsem viděl u jiných robotů a vytisknul samosvornou flančnu, která tomu bude bránit. Funguje to. Je třeba pouze mašlovačkou vlhčit vloženou přírubu občas vodou. 3D model vytvořil můj syn, na mě je to přílišná liga. Jako 3D začátečník, pokusník jsem to vytisknout už dokázal. Pozor jde to nasunout na hák pouze v jedné poloze. Pak zajistit „klínkem“
Na fotkách je o který robot se jedná. Soubory xxx.stl pro tisk nejdou takto přiložit, tak jedině SZ, pošlu je.
Případně sdělte svoje zkušenosti nebo úpravy, je to prototyp pouze několikrát testovaný.
Protože není těsto jako těsto.
Luboš
Zaslal: st leden 12 2022, 20:25 Předmět:
Myslím, že mi máti říkala o stejném problemu. Robot vypadá stejně jako ten její. Tak se kdyžtak taky ozvu. _________________ Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Zaslal: st leden 12 2022, 21:27 Předmět:
Také mě to postihlo. Rád bych věděl co za ingenýra ten hák vymyslel. Vyřešil jsem to podobně, kolečko o Ø5cm ze 6mm silné plastové desky (zbytek z pláště zahradního bazénu), uprostřed vyvrtaná díra 6mm je akorát narazit na část háku pod původní plastový kroužek a vyřešeno... _________________ Jen blbec se učí svými chybami opakovaně....
Založen: Jul 27, 2004 Příspěvky: 4564 Bydliště: 25km na západ od Prahy
Zaslal: st leden 12 2022, 21:42 Předmět:
Před chvílí jsem to dotiskal. Jde to nasadit na těsno, asi nebude potřeba ten šroubek na který je to připravené.
Konstruktér si na tom dal záležet.
Ještě jednou děkuji. _________________ Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Zaslal: ne leden 23 2022, 12:59 Předmět:
Ahoj,
tak máti má fakt MUM4880/05, takže by jí ten tvůj udělátor bodnul.
Můžeš sem dát ten soubor, nebo mi jej poslat do mailu?
Nechal bych si to v práci vytisknout.
Díky M. _________________ Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Zaslal: po leden 24 2022, 14:29 Předmět:
Super, díky moc. _________________ Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.